In Artist

Dezintoxicarea garderobei…poate nu e cea mai inspirata descriere, dar esential este mesajul.

Consider ca este o actiune esentiala, deoarece , la un moment dat , fiecarui lucru amanat ii vine vremea. Si , ca si constatare personala, cu cat amanam mai mult momentul, cu atat mai dure sunt criteriile de selectie, respectiv, slabe sansele sa ramanem atasati de diverse piese.

Dezintoxicarea garderobei nu te va scuti de efort fizic sau psihic. Partea frumoasa a lucrurilor va fi ca-ti va da o stare de spirit buna. Eu mi-as duce procesul la nivel de terapie. As desface o sticla de vin, mi-as pune o muzica buna.

Constienta sunt de un lucru : tot procesul te va ajuta in viitor. Daca acorzi suficient timp si rabdare , vei realiza ce nu trebuie sa mai existe in aceasta garderoba, te vei detasa de piese care vin cu amintiri la pachet si erau considerate piese de suflet.

Te vei detasa de cele care nu ti se mai potrivesc ca masura, sau au un croi care nu te mai avantajeaza, sau pur si simplu nu-ti definesc bine conformatia.

De cele pe care ti le-ai luat din impuls, dar pe care nu le-ai purtat niciodata, fie din lipsa curajului, fie din faptul ca nu le-ai putut combina.

Zic sa te detasezi de cele pe care le ai de ani, dar tot le-ai evitat, gasind mereu alternative.

Uitam poate de cel mai relativ criteriu : detaseaza-te de cele uzate, patate, rupte, cu diferite parti lipsa…fermoare, nasturi , capse… si pentru care stii ca nu -ti vei face niciodata timp sa le repari.

Zic sa fii sincera cu tine si sa nu pastrezi haine pe baza ” what if”. Acesta tinde sa ne creeze confuzii, desi stim clar ca nu-si au locul acolo, dar e grea despartirea. Asociaza procesul cu cel real , ca-n trierea oamenilor de langa noi.

Daca selectia e corecta, probabil vei elimina jumatate din garderoba. S-ar putea sa fie socul destul de mare, sa simti un gol mult prea vizibil . Ca si exercitiu, te-as sfatui sa le pui intr-o cutie pentru inceput. Vezi daca in viitorul imediat ai nevoie de ele, iar daca pur si simplu realizezi ca-ti e mult mai usor sa-ti alcatuiesti tinute cu ce ai acum si esti multumita, da cutia! Oricui!

Ce faci cu cele ramase? Ti le asezi pe umerase, sa le vizualizezi mai bine. Ti le asezi pe combinatii si vezi unde-ti lipsesc piese. Acum vei stii ce anume iti lipseste , ce poti sa cauti in magazine si sa faci un smart shopping.

Cu ce ne-a ajutat acest exercitiu? In primul rand pentru ca stiai ca e un lucru amanat de ceva timp si iti reaminteai asta de fiecare data cand aveai nevoie de ceva din dulap. Te va ajuta in fiecare moment al zilei cand trebuie sa-ti creezi o tinuta. Te va ajuta in deciziile viitoare, iti va potoli impulsul de a cumpara orice, orice numai sa fie nou.

Dupa ce ai depasit teama intregului proces de dezintoxicare si ai realizat ca e mai mult decat benefic, zic sa facem loc pe viitor doar pieselor cu adevarat esentiale! ( proces valabil in orice sector se cere!)

Articole Recente

Scrie un Comentariu

preloader